Van jongs af aan was de eigenaar van Dijkshoorn Visspecialiteiten al bezig met bootjes en vissen met netjes langs het strand en op de waddenzee stiekem op platvis en garnalen.Na de lts te hebben doorlopen,op de visserijschool schipperspapieren behaald voor een viskotter tot 24 meter en 300pk.

Vervolgens van 1995 tot 2004 met veel plezier op diverse kotters gevist op de noordzee.Op zee altijd al graag aan het visschoonmaken en fileren.

Thuis kwam daar voor in het weekend een rookton bij.Vervolgens werd dat bijna net als  bij vele visserlui elk weekend visroken en bakken en vaak experimenteren met vis.Ook werden er vaak viswinkels bezocht om tot de conclusie te komen dat er toch wel vaak verschil in de vis was van wat er in de vitrine lag en wat er in het weekend mee naar huis werd genomen rechtstreeks vanaf de viskotter.

Toch wel vaak met het idee gelopen dit moet toch anders kunnen.Het idee viswinkel was geboren.

Ronald Dijkshoorn had het er vaak over met zijn vrouw Esther Dijkshoorn “ ik koop nog eens een viswinkel”.Ja ja, zei ze al jaren, het zal wel.
Tot  in 2004  er een bestaande viswinkel ter overname aangeboden werd nabij een winkelcentrum in wijk de Schooten in Den Helder.Ons eerste kind was inmiddels geboren en ik wilde eigenlijk niet meer vissen en meer thuis zijn.Wij namen de winkel over en in mei 2004 zijn we open gegaan met onze huidige winkel.In het begin was het erg moeilijk want we wilden er een assortiment in gooien welke ze in het land in de rijkere steden hadden,wat luxere artikelen.Toen aten we bijna elk weekend zelf tonijn en coquiles omdat er geen klandizie voor was.Dit was een dure les.
Inmiddels zijn bij ons ook de hardlopers net als in het land de  haring,kibbeling en gebakken vis.Doordat we in het begin toch wel een luxe assortiment in huis hadden maar geen klanten ervoor hadden zijn we na het eerste jaar op zoek gegaan naar horeca klanten. Via een vriend die in een instellingskeuken werkt mochten we daar de vis leveren zowel vers als gebakken.Tot op de dag leveren we deze ouderen instelling nog steeds twee keer per week vis.
Dijkshoorn kreeg de smaak te pakken en bezocht wekelijks restaurants in Den Helder met de vraag om te mogen leveren. Kun je een totaal assortiment aanbieden? Ja hoor werd er gezegd.Toen de eerste restaurants zich aanboden en er in de avond via fax een bestelling werd gedaan was het regelmatig raak dat er midden in de nacht naar Volendam of Ijmuiden werd gereden om een kilootje mosselen of garnalen op te halen.Dit om maar geen nee te hoeven verkopen.Inmiddels leveren we aan veel restaurants en bedrijven in Den Helder en Omstreken.
Telefoon: 0223-632903
E-mail:dijkshoornvisspecialiteiten@hetnet.nl
KvK 37112140
Geopend: maandag 11.30 - 17.30u
dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 18.00u
zaterdag 09.00 - 17.00u
zondag 11.30 - 17.30u
Baljuwstraat 17
1785 SB Den Helder
Telefoon: 0223--632903
E-mail:dijkshoornvisspecialiteiten@hetnet.nl